image

Park am Gleisdreieck

highlights, Kreuzberg, Parken | 3 Reacties

Op een steenworp afstand van Anhalter Bahnhof (en eigenlijk ook Potsdamer Platz) lag decennialang Gleisdreieck als een verkeerslitteken in de stad. Een kruising van trein- en metrosporen en een goederenstation maakten dit terrein ontoegankelijk. Maar het verloor de oude functie grotendeels, en mede dankzij bewoners werd het perceel niet opgeofferd aan een autobaan.

Sommige bewoners vinden het uiteindelijke resultaat nog steeds te kunstmatig, maar het Park am Gleisdreieck hoeft zich nergens voor te schamen. Het heeft een speeltuin voor kinderen, een skatebaan voor tieners, een ligweide voor iedereen. Prachtig detail: er is een stenen tuin, waar de stenen die gebruikt worden voor onder het spoor langzaam overwoekerd worden door de natuur.

Het park bestaat uit twee delen: het oostelijke deel ging in 2011 open (en werd in 2014 in noordelijke richting uitgebreid). Het westelijke deel had al veel beachvolleyvelden van Beach 61, maar werd pas officieel in 2013 geopend. De beide helften worden (nog) niet verbonden door een brug over het spoortracé dat daar nog wel loopt.

Trackbacks for this post

  1. Park am Nordbahnhof |
  2. Beachmitte |
  3. Schöneberger Südgelände |

Leave a Comment