image

Antje Öklesund

Closed, Party, Concerten, Friedrichshain | 2 Reacties

Veel rauwer dan Antje krijg je het niet. Tegenover de Lidl supermarkt in een gewone woonstraat in Friedrichshain lijkt een verlaten terrein te liggen met vervallen gebouwen. Maar in een van die krotten zit deze relaxte club voor live muziek en fijne feestjes.
Antje Öklesund ademt gewoon krakersmentaliteit. De wc’s zijn smerig, het bier goedkoop en de muziek verrassend goed. Authentiek Berlijns, zou je haast zeggen: laten we hopen dat die ervaring niet verpest wordt door toeristengidsjes.
(update juli 2016: na een lange periode wegs nieuwbouw in de omgeving is de Antje weer open, we zijn er nog niet opnieuw geweest)

2 Comments

  1. Jeroen

    Leuke tent, inderdaad. Maar als schrijver van ‘toeristengidsjes’ moet ik toch opmerken dat veel, maar lang niet alle, clubs graag publiciteit hebben – ze hebben tenslotte websites en FB pages in het Engels. En de vermelding op blogs zoals de jouwe heeft wellicht meer effect dan een vermelding in een gedrukte gids of kaart met beperkte verspreiding.
    Jij bent ook nieuwkomer en buitenlander in Berlijn, waarom zou jij er wel heen mogen en later toegestroomde mensen niet? Er is plek zat voor iedereen in Berlijn, dat is het mooie van deze stad.

    • idealcrash (Author)

      Iedereen heeft het recht er te komen, uiteraard. Alleen houd ik er persoonlijk niet van als toeristen de overhand krijgen. Een goede verhouding betekent genoeg nieuwe instroom, zonder dat het te hip wordt

Leave a Comment